Een Oleander kopen

Oleanders zijn unieke tropische planten die je huis of tuin een tropische sfeer geven met haar prachtige gekleurde bloemen. De planten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals: roze, rood en wit. De planten zijn over het algemeen niet winterhard dus denk je erover een oleander te kopen voor je tuin? Houdt er rekening mee dat de plant in de winter naar binnen moet worden verplaatst. Lees voor meer tips over het verzorgen van een Oleander dit artikel zodat je voorbereid een oleander kopen kan. 

Zonlicht en water voor je Oleander

De Oleander houdt van een warme en zonnige plek en is niet geschikt voor een temperatuur lager dan 6 graden celcius. Wanneer de temperatuur lager komt dan 6 graden zal dit je plant beschadiging. Zet je plant in de winter dus binnen en niet in de tuin. Ga je een Oleander kopen onthoud dan dat de plant regelmatig water heeft. In de zomer gedurende de hete dagen, heeft de elke dag water nodig om gezond te blijven. Als het kouder is, is het voldoende om je oleander elke 2 tot 4 dagen water te geven. Het hangt af van de grootte van de bloempot en de grootte van je plant. Voel dus regelmatig of de aarde van de plant nog vochtig is. Is dit het geval, dan heeft je oleander genoeg water. 

Plantenvoeding voor de Oleander

Ga je een oleander kopen dan is het verstandig om meteen de juiste voeding voor deze tropische schoonheid aan te schaffen. De oleander houdt van een voedingsrijke bodem. Je kunt je plant verwennen doos speciale aarde voor mediterrane planten te geven. Dit zorgt ervoor dat je plant stevige wortels zal ontwikkelen en geeft je plant de juiste voedingsrijke basis. Tot slot, ga je een oleander kopen en in je tuin of je huis zetten? Vergeet dan niet deze giftige plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te plaatsen.