Laser ontharen kent vele voordelen ten opzichte van klassieke ontharingsmethoden 

Haargroei kan voor zowel mannen als vrouwen een probleem zijn. De meeste mensen kiezen voor de meest klassieke ontharingsmethode: het scheermesje. Het nadeel echter van scheren is dat de haargroei snel terugkomt en ingegroeide haartjes op de loer liggen. Andere methoden zoals waxen, epileren en harsen worden steeds bekender mede omdat ze de haargroei op den duur verminderen. Toch is het nadeel van deze methoden dat het resultaat tijdelijk is en je vaak al binnen zes weken weer opnieuw moet beginnen. Als je kiest voor laser ontharen dan ga je met een hele andere methode aan de gang en raak je dus definitief van jouw haargroei af. Dat betekent dat je meerdere behandelingen ondergaat maar uiteindelijk niet elke zes weken opnieuw een wax- of harsbehandeling hoeft te ondergaan. Het is dus een investering. 

Ga voor minder tijd en inspanning met laser ontharen

Als je telkens opnieuw een behandeling moet doen, of het nu scheren, waxen of harsen is, kost het telkens tijd maar ook energie. Niet iedereen heeft tijd over of vindt het een pretje om zich bezig te houden met het verwijderen van zijn of haar haargroei. Als je kiest voor laser ontharen dan scheelt dat op langer termijn een hoop tijd. Je hoeft je namelijk niet om de paar dagen te scheren, maar je hoeft ook niet elke zes weken terug voor een nieuwe behandeling. Dat is dus makkelijker onder de douche, maar ook minder afspraken in je dagelijkse drukken leven. Dat spontane uitje naar het zwembad of het strand levert dus ook geen stress meer op want er is niets wat je nog hoeft bij te werken. 

Ingegroeide haren zijn verleden tijd

Het nadeel van alle klassieke behandelingen is dat de haren terug groeien. Op het moment dat de haren terug groeien kan het zijn dat deze niet goed door de huid heen komen en daardoor ingroeien. Dit levert rode, geïrriteerde bultjes op en het kan zelfs gaan ontsteken. Door gebruik te maken van laser ontharen worden de haren definitief verwijderd en zijn er geen haren die terug groeien. Dat betekent dus dat ingegroeide haren direct verleden tijd zijn. 

Je krijgt meer zelfvertrouwen met laser ontharen

Een ander belangrijk punt is dat je met laser ontharen meer zelfvertrouwen krijgt. Want op het moment dat jij je arm omhoog wilt doen hoef je nooit na te denken of je oksels wel zijn bijgewerkt. Dat maakt het leven een stuk aangenamer en op die manier krijg je ook meer zelfvertrouwen. Dit heeft als gevolg dat je meer je gevoel durft te volgen en het leven je minder beperkt. Je voelt je letterlijk vrijer zonder al die haren. 

Laser ontharen heeft dus veel voordelen ten opzichte van de klassieke methoden. Je hebt geen ingegroeide haren meer, het scheelt je een hoop tijd en energie en je voelt je vrijer doordat je nooit rekening ermee hoeft te houden hoe je haargroei eruitziet. Dit maakt je in zijn totaliteit een gelukkiger mens meer tijd, zowel bij mannen als bij vrouwen.