Rouwboeket bestellen: welke kleuren kies je?

wietzaden

Je hebt net een dierbare verloren, een moeilijk moment. Maar je moet toch veel regelen en zo wil je ook een rouwboeket bestellen. Of wordt het een rouwkrans? Het is soms lastig om een keuze te maken wat je het beste kunt doen, want welke kleur spreekt je aan? Eigenlijk zijn alle kleuren wel mogelijk bij een rouwboeket. Maar het is wel fijn om de betekenis van de kleuren ook te kennen, denk aan wit, rood, geel, oranje, paars, roze en blauw. Misschien weet jij de kleur waar de overledene van hield, dan zou je ook daar wat mee kunnen doen, doe vooral wat voor jou goed voelt. Bij twijfel kun je de betekenis van de kleuren hieronder vinden en aan de hand daarvan een keuze maken wat er het beste bij past, maar het is nooit fout. 

Maak jouw keuze

Je kunt het gelukkig snel regelen door te kiezen voor bestel een mooi boeket op Rouwboeket.nl. De kleur blauw kom je regelmatig tegen, het staat voor water, wijsheid, lucht, vertrouwen, trouw, geloof en intelligentie. De kleur geel staat voor zon en energie, geluk, warmte en vreugde. Lila is ook een kleur die je tegen gaat komen en dat staat voor betrokkenheid, lente, naastenliefde, kracht en wijsheid. Oranje staat voor succes, enthousiasme, vrolijkheid, zon en vreugde, maar ook voor geluk en vastberadenheid. De kleur paars staat voor wijsheid, creativiteit, magie en mysterieus. Rood staat voor liefde, warmte, energie, kracht en passie. Maar ook naar verlangen en hartstocht. Roze staat voor romantiek, zachtheid, lieflijkheid en tederheid. Maar ook voor kalmte en ingetogenheid. De kleur wit staat voor licht, goedheid, puurheid, onschuld, stilte en eenvoud. Wit is ook een kleur die staat voor een nieuw begin, het symbool.   

Kleuren combineren

Een rouwkrans of boeket hoeft niet uit een kleur te bestaan of uit een soort qua bloemen. Je zou alles met elkaar kunnen combineren. Het gaat immers om het gebaar en de gedachten dat je bij iemand stilstaat. Als je het moeilijk vindt kun je ook een rouwboeket bestellen en dan kun je je wensen aangeven. Er wordt dan rekening gehouden met wat je wil en dan wordt er een mooie krans of een boeket samengesteld. Op deze manier kun je afscheid nemen en heb je iemand altijd in gedachten. Het is een moeilijk moment en daarom is het fijn als je steun hebt van mensen om je heen die begrijpen wat je voelt.