Wat is de oorzaak van acne?

Tijdens puberteit zijn er enorm veel ontwikkelingen die een persoon doormaakt. Dit kan van fysieke veranderingen tot persoonlijke veranderingen verschillen. Echter is er een verandering die veel mensen niet waarderen, namelijk acne. Dit kan echter ook buiten de pubertijd plaatsvinden, maar de klachten en oorzaken zijn vaak hetzelfde. Hier is meer op de website van Vive Huidtherapie te vinden en nog veel andere websites. Er zijn dan ook enorm veel onderzoeken naar gedaan, zodat er uitgevonden kan worden wat er tegen gedaan kan worden. Echter is het niet voor iedereen duidelijk wat de precieze oorzaken zijn achter acne. Dit is dan ook de reden dat dit in dit artikel besproken zal worden, dus ben je benieuwd naar deze oorzaken? Lees dan verder. 

Wat zijn de oorzaken van acne?

Er zijn enorm veel verschillende oorzaken van acne , omdat dit voornamelijk afhankelijk is van de persoon waar het om gaat. Deze oorzaken zijn echter voornamelijk hetzelfde bij de meeste personen, namelijk: hormonen, erfelijk, cosmetica, mondkapjes, medicijnen en levensstijl. Sommige van deze oorzaken als hormonen of erfelijk zijn lastig te vermijden, omdat dit voornamelijk ontstaat vanuit het lichaam zelf. Echter zijn er ook oorzaken waar dingen tegen gedaan kunnen worden, zoals levensstijl en cosmetica. Het probleem ligt dan vaak meer bij de desbetreffende persoon die last heeft van acne. Het is soms echter erg lastig om hier veranderingen aan te brengen. 

Wat kan er tegen deze oorzaken gedaan worden?

Zoals beschreven zijn er verschillende oorzaken voor het ontstaan van acne. Hier zitten oorzaken tussen die lichamelijk bepaald zijn, maar ook externe oorzaken. Echter kan er tegen elke oorzaak wel iets gevonden worden om ervoor te zorgen dat de acne minder wordt of helemaal weggaat. Zo kunnen er veranderingen plaatsvinden in de levensstijl van een persoon, in de medicijnen die genomen worden, in de cosmetica die gebruikt wordt en nog veel meer. Ook kunnen er juist medicijnen voorgeschreven worden die hier tegen kunnen helpen. Deze kunnen dan van binnen het lichaam helpen tegen de oorzaken van acne, wat in deze gevallen meestal iets met hormonen te maken heeft. Er zijn dus simpelweg veel manieren om tegen acne in te gaan en deze manieren zijn per persoon erg verschillend.