Wat betekenen de rij-en rusttijden voor jouw organisatie?

Als jij werkzaam bent bij een bedrijf die met chauffeurs werkt of als jij een eigen bedrijf hebt die met veel chauffeurs werkt, dan weet je dat dit altijd een dingetje is. De rij en rusttijden. Deze zijn erg makkelijk bij te houden via de website van d2t. Voor chauffeurs zijn er bepaalde regels betreft de tijden waarop ze mogen rijden en hoe veel rust hier tegenover moet staan. Deze regels zijn er voor ieders veiligheid, maar soms kunnen deze best een beetje vervelend zijn in bijvoorbeeld de planning. Daarom vraag jij je misschien af wat de rij en rusttijden precies voor jou betekenen, daar vertel ik je graag meer over.

Data2Track.

Allereerst wil ik je graag iets meer vertellen over een hele prettige en handige manier om je administratie en gegevens van chauffeurs bij te houden als je in de branche van de transport werkt. Ik heb het hier over d2t oftewel data two track. Deze app is heel erg gemakkelijk in gebruik voor zowel de chauffeurs als de mensen die de administratie moeten bijhouden. De chauffeur kan heel erg gemakkelijk zijn of haar activiteiten doorgeven, zoals laden en lossen of een overnachting. Dit kan dan weer heel handig doorgespeeld worden naar de mensen die hier iets mee moeten doen.

Heel gemakkelijk via een app.

Nu denk je misschien, allemaal heel leuk en aardig, maar wat heeft dit met de rij en rusttijden te maken? Dan kan ik je gelukkig ook vertellen dat deze app ook een rij en rusttijden app is. Je kan er gemakkelijk voor zorgen dat de app in verbinding staat met een bepaalde tracker. Als je dit zo regelt kan de chauffeur via de app heel erg makkelijk zijn rij en rusttijden zien. Er kan gezien worden hoe lang er nog gereden mag worden en wanneer er een pauze ingelast moet worden. Ook handig dat de anderen dit op afstand mee kunnen volgen!