Hoe scheer je jezelf écht glad?

Gillette

Ben jij op zoek naar de ultieme glad geschoren look? In dit artikel gaan we hebben over hoe je de welbekende glad geschoren look, die je altijd in de reclames ziet, zelf kan creëren. Voor deze manier van scheren raden wij sowieso het gebruik van een Gillette Mach 3 of een soortgelijk scheermes aan. Door de zogenaamde ‘Multi Blade’ technologie scheer je veel dichter op de huid met een veel gladder eindresultaat.

Gillette

Dit zijn 5 gemakkelijkste stappen om een perfect glad geschoren resultaat te krijgen:

1. Spendeer wat tijd aan het voorbereiden van je gezicht voordat je begint met scheren.

Was je gezicht met een zachte cleanser of gezichtsscrub. Dit zorgt er niet alleen voor dat je baardhaar wat losser wordt, maar maakt ze ook makkelijk te scheren. Ook zal het je zogenaamde ‘vastzittende’ en ingegroeide haren blootstellen aan de opperhuidlaag.

2. Gebruik voldoende scheerschuim of gel.

Dit zorgt namelijk voor een beschermende laag en verbeterd de manier waarom het scheermes kan scheren. Dit leidt natuurlijk tot een smoothere en comfortabelere scheerbeurt.

3. Scheer met een scheermes van goede kwaliteit en maak altijd lichte zwiepbewegingen.

Zoals eerder genoemd in dit artikel, kan je het beste een scheermes als een Gillete Mach 3 gebruiken. Koop nooit van die wegwerp scheermesjes die vaak in Multi pack zeer goedkoop worden aangeboden bij je lokale supermarkt. Deze zijn nergens goed voor en zijn de nummer een dader van scheerwonden. Druk overigens nooit te hard op je scheermesje. Het scheermes zou al het werk moeten doen en niet jijzelf. Spoel je scheermes tijdens je scheerbeurt af om de paar zwiepen om opbouw van haartjes en huidschilfertjes tussen de scheermesjes en randen van het scheermes te voorkomen.

4. Zorg dat je mesjes niet te oud of te bot worden.

Om een echt gladde look als resultaat te krijgen dienen je scheermesjes altijd vers te zijn. Dit kan je doen door goed met je scheermes en haar scheermesjes om te gaan, zoals hierboven beschreven in punt 3. Verse scheermessen hebben altijd een gladder en smoother resultaat en zorgen ervoor dat je scheerbeurt veel comfortabeler verloopt. Wanneer je scheermes namelijk oud of bot raakt, neemt de kans op scheerwonden en huidirritatie toe.

5. Gebruik na je scheerbeurt een hydraterende aftershave.

Na een scheerbeurt, is een van de beste dingen voor je huid die je maar kan doen, een hydraterend aftershave product gebruiken. Dit hersteld namelijk het vochtgehalte in je huid en laat je huid weer fris en comfortabel aanvoelen.

Veel mannen vragen zich af of zij zich nou moeten scheren vóór of ná het douchen. Het antwoord hierop is vrij logisch als je erover nadenkt: scheer jezelf altijd ná het douchen en nooit andersom. Het warme water en stoom van je douche hydrateert en verzacht de baardharen waardoor deze gemakkelijker te scheren worden.