Waarom je granaatappel pitjes zou moeten eten

De granaatappel is een mooie en vooral heerlijke vrucht en ook nog eens vreselijk gezond. Terwijl het helemaal geen appel is! Wist je dat een granaatappel onder bessen valt? Vast niet, maar dat maakt ook niet uit. Het doet verder geen afbreuk aan hoe gezond en lekker het stukje fruit is. Vooral de granaatappel pitjes zijn vreselijk gezond en dus ook eetbaar. In onze blog vertellen we waarom dat zo is en hoe je deze pitjes het beste kunt verwerken en eten.

Kleine besjes

Granaatappel pitjes lijken op besjes en zijn zoetzuur van smaak. Je kunt ze prima eten. Gewoon zo of je kunt ze verwerken in gerechten. Let er wel even op dat het vliesje niet gegeten kan worden. Het vlies dat om de trossen met besjes zit is ook niet lekker en een beetje bitter van smaak. Het kan geen kwaad om het te eten, maar lekker is het allerminst. Omdat de granaatappel een vrij bijzonder stuk fruit is met de uiterlijke karakteristieken van een appel, maar de textuur van een bes, is het een grote kliederboel om de granaatappel te eten. Toch is het meer dan de moeite waard!

Granaatappel pitjes verwerken in gerechten

De pitjes van de granaatappel kun je in allerlei verschillende gerechten verwerken. Je kunt er allerlei gerechten mee garneren, maar je kunt ze ook in fruitsalades verwerken. Het komt ook voor dat de pitjes verwerkt worden in yoghurt en andere ontbijtproducten en je kunt er zelfs ijsjes van maken! Dat maakt de granaatappel – die ook wel de Chinese appel wordt genoemd – een veelzijdig stukje fruit dat ook nog eens erg gezond is!

Hoe gezond zijn granaatappel pitjes?

Granaatappel pitjes zijn enorm gezond en goed voor zowel lichaam als geest. De pitjes bevatten kalium en vitamine C en in één granaatappel zit zelfs 30% aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine C die je op een dag mag hebben. Dus er bestaat geen twijfel over dat een granaatappel eten een goede keuze is. Naast kalium en vitamine C bevatten de pitjes van de granaatappel ook sterke antioxidanten. Dat goed is voor de bloeddruk en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Zelfs de ontwikkelingen van Alzheimer zou je met het eten van de pitjes in een vroeg stadium kunnen voorkomen.

Hoe kun je het beste een granaatappel schillen?

Oké, je hebt zin in granaatappel pitjes. Zeker nu je weet dat ze enorm gezond zijn, maar zoals gezegd is het schillen van de vrucht wel een uitdaging. Een groot nadeel is dat het sap van de granaatappel voor hardnekkige vlekken in textiel kan zorgen. Deze vlekken zijn doorgaans niet eenvoudig of zelfs helemaal niet te verwijderen. Hoe kom je dan het beste bij de pitjes zonder dat je vieze vlekken krijgt? Door heel eenvoudig de granaatappel in vier stukken te snijden en ze in een schaaltje met water neer te leggen. Je peutert de pitjes los en die zakken naar de bodem. Giet het schaaltje af en je houdt mooie en lekkere pitjes over om te verwerken of om op te eten.

Wil je meer tips over hoe je gezond kan eten? Ga naar Gezondeten.nl.