Rond boxkleed: de basis informatie!

Boxen zijn een geliefd meubelstuk onder ouders. Je kunt jouw baby of peuter hierin laten spelen of slapen zodat ze niet een kruipend of lopend gevaar vormen in jouw huis. Gevaar is een groot woord, maar je begrijpt wel wat we bedoelen! Ronde exemplaren zijn tegenwoordig enorm populair. Heb jij er ook eentje recentelijk aangeschaft? Wat leuk! Dat begrijpen we heel goed. Het is dan ook belangrijk om een rond boxkleed erbij te hebben. En over dit voorwerp gaan we het hebben! Wil jij hier meer over weten? Lees dan gauw verder. 

Waarom een rond boxkleed?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel: het moet in je ronde box passen. Het is heel onlogisch om hier dan een vierkant kleedje voor uit te kiezen. Dat past gewoon niet goed. Met een rond boxkleed zorg je ervoor dat het goed aansluit op de vorm van de box. Maar waarom kiezen zoveel ouders dan voor deze vorm? Allereerst ziet het er natuurlijk gewoon leuk uit. Het wordt steeds belangrijker voor mensen om ook functionele meubelstukken goed en mooi te laten passen in hun interieur. Dit geldt dus ook voor je box. Het staat ook wel een lange tijd in je woonkamer. Dus we begrijpen goed dat je dan een exemplaar wilt dat goed bij je interieur past. 

Ook hoeft een ronde box niet tegen de muur aangezet te worden. Je kunt het los van de muur ergens in de kamer neerzetten. Als je het dus met een mooi en leuk rond boxkleed aankleedt, heb je een echte blikvanger in je huis staan. 

Rond boxkleed: de afmetingen en materialen

Over het algemeen is een rond boxkleed 90 of 95 centimeter. Let op: dit is de doorsnede. Het is de standaard afmeting. Uiteraard kun je kiezen voor een kleinere of grotere diameter. Het is ook vaak mogelijk om de afmetingen aan te passen. Deze mogelijkheid wordt vaak aangeboden door verschillende aanbieders. Wil jij dus een boxkleed op maat? Geen probleem! Het wordt ook wel aangeraden om een exemplaar te kiezen dat iets groter is dan de box zelf. Dit voorkomt verschuiving van het kleed. Wel zo handig wanneer je baby veel beweegt! 

Wat betreft materialen zijn er veel mogelijkheden voor een rond boxkleed.  Het meest voorkomende materiaal is stof. Je kunt hierbij denken aan katoen of badstof. Ook is hydrofiel stof een mogelijkheid. Dit is dunner dan katoen, maar wel zachter! Het voordeel van stof is dat het zacht en warm aanvoelt voor je baby. Ultieme comfort dus! Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in schuim of rubber. Ouders kiezen hiervoor, omdat dit materiaal meer grip heeft. Het blijft dus ook vaster in de box liggen. Wel zo prettig als je baby veel beweegt en omrolt. Tot slot is plastic ook een veel gebruikt materiaal. Het is geliefd, omdat het heel hygiënisch is. Je kunt het namelijk eenvoudig schoonmaken.  Controleer ook gelijk of je het in de wasmachine kan stoppen. Dat is wel zo makkelijk!