Cosmetica echt proefdiervrij maken

natuurlijke gezichtsverzorging 7

Sinds 2013 is het in europese landen verboden om cosmetica te testen op dieren. Het is daarom een logische aanname dat jou favoriete makeup of gezichtsverzorging (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging) niet uitegestest wordt op dieren, dit is helaas nog steeds niet altijd het geval. Dierproeven zijn erg wreed en zorgen voor veel dierenleed. Daarbovenop zijn er genoeg alternatieven voor dierproeven op de markt. De nieuwe cosmetica wet zou dierenrechten op een nieuw niveau moeten tillen. De wet uit 2013 die dierproeven voor cosmetica verbiedt geldt alleen niet voor iedere situatie en daar maken sommige cosmetica bedrijven flink misbruik van. Dat allemaal terwijl er dus genoeg alternatieven bestaan.

Uitzonderingen in de wet

Sommige cosmetica bedrijven gaan dus op zoek naar manieren om toch dierproeven uit te kunnen voeren. Om te beginnen is de wet alleen van toepassing wanneer het gemaakt of verkocht word in europa. Het kan zijn dat hetzelfde product wel op dieren getest is in China en niet in europa. Een andere manier waarop dierproeven toch uitgevoerd worden is wanneer een ingrediënt ook in andere producten voorkomt, zoals in schoonmaakmiddel of geneesmiddelen. In dat geval testen de bedrijven bijvoorbeeld eerst het schoonmaakmiddel en gebruiken ze het ingrediënt vervolgens in cosmetica. Verder mogen er ook dierproeven uitgevoerd worden wanneer het product milieuschade kan veroorzaken. Ten slotte mogen dierproeven uitgevoerd worden voor de veiligheid van medewerkers.

Een diervriendelijk alternatief

Zoals eerder benoemd is het helemaal niet nodig om dierproeven uit voeren bij de productie van veilige gezichtsverzorging (https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging) of makeup. Zo kunnen cosmetica merken zich een stuk beter verantwoorden, geeft het consumenten een beter gevoel en ervaren dieren geen onnodig leed. Om te beginnen kan er een kunstmatig stukje huid gebruikt worden voor het testen van cosmetica. Verder kan slachtafval huid van bijvoorbeeld varkens gebruikt worden of overgebleven huid van cosmetische ingrepen. Het is zelfs mogelijk om door middel van een kippenei te testen of een stof een irriterende werking heeft op ogen of andere slijmvliezen. Genoeg diervriendelijke opties dus.