Heb je altijd recht op een transitievergoeding?

Euro coins. Euro money. Euro currency.Coins stacked on each other in different positions. Money concept.

Het kan je zomaar overkomen, er komen opeens bezuinigingen, er zijn een aantal conflicten, of om welke andere reden dan ook wordt je ontslagen of wordt je contract niet verlengd door jouw werkgever. Dit is natuurlijk ontzettend balen en echt heel erg vervelend voor je. Als je hierbij de juiste hulp wilt en iemand aan je zij wilt hebben die hier echt alle verstand van heeft, dan kan je het beste een ArbeidsMediator in de arm nemen. Deze mensen weten alles van ontslag of een niet verlengd contract en kunnen je op allerlei gebieden voorzien van de juiste hulp. Denk bijvoorbeeld aan een transitievergoeding, heb jij hier recht op ja of nee, een mediator kan het je tot in het kleinste detail uitleggen!

Wanneer heb je hier recht op?

Het is natuurlijk echt super rot als je contract niet wordt verlengd of als je ontslagen wordt. Je kan voor goed advies dan terecht bij Arbeidsmediation. Ook over de transitievergoeding waar ik eerder over sprak. De kans is groot dat jij je afvraagt of jij recht hebt op deze vergoeding. Het antwoord op deze vraag is gelukkig bijna altijd een hele geruststelling. Je hebt bij je ontslag bijna altijd recht op deze vergoeding. Het fijne is dat je dit recht vanaf dag één opbouwt!

Wanneer heb je geen recht op deze vergoeding?

Nu vraag je je misschien af, je hebt bijna altijd recht op deze vergoeding, zijn er dan ook situaties waarin je hier geen recht op hebt? Helaas zijn deze situaties er ook. De reden waarom jij ontslagen wordt heeft hier een grote invloed op. Een aantal gevallen waarin je geen recht hebt op deze vergoeding zijn bijvoorbeeld bij een faillissement van de werkgever, als je ontslagen wordt omdat je de pensioenleeftijd hebt bereikt, als je ontslagen wordt met wederzijdse instemming of als je heel erg nalatig of verwijtbaar gehandeld hebt.