Buffetkasten: waar komt hij te staan?

Heeft u net een nieuwe buffetkast gekocht of bent u nog aan het rondkijken voor de perfecte buffetkast in uw huis? Dan zult u altijd één hele belangrijke vraag moeten beantwoorden: waar in huis komt de kast te staan? En dat vraagstuk kan lastiger zijn dan u op voorhand zou denken. In deze blog geef ik u een aantal tips over mogelijke plekken om een buffetkast te plaatsen.

Grote buffetkasten

Buffetkasten kunnen erg breed en hoog zijn, dat is één van de eerste dingen waar u rekening mee moet houden. Meet een beoogd plaatsje eerst zorgvuldig op om precies te weten wat uw mogelijkheden zijn qua afmetingen, om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Buffetkasten zijn gelukkig te krijgen in heel veel vormen en maten, u kunt uw kast dan ook uit kiezen op basis van de beschikbare ruimte.

Mooi hoekje

Maar wat is nou een mooi plekje voor zo’n groot meubel? Heeft u toevallig een mooie nis in uw huis waar de kast mooi in zou kunnen staan? Dit geeft een warm en gezellig effect, omdat de statige kast hier een beetje in weg zal zakken. Dit staat heel chique, alsnog uw huis gemaakt is voor de kast. Ook is het leuk om te spelen met het kleurenpalet, verf bijvoorbeeld de muren van de nis in dezelfde (bijvoorbeeld donkere) kleur als de kast. Dit versterkt het chique effect.

Lange muur op breken

Ook kan een buffetkast juist voor een lange, kale muur geplaatst worden. Dit zal de eindeloos lange lijnen van de muren doorbreken, waardoor een knussere sfeer zal ontstaan.

Keuken of woonkamer

Een voor de hand liggende keuze is om de buffetkast een plekje te geven in uw woonkamer. Maar heeft u er ook wel eens aan gedacht om het een iets anders te doen, en de kast in uw keuken te plaatsen? Dit geeft een heel gezellig en warm effect aan uw keuken, en u kunt er ook nog eens heel veel spullen in opbergen!

Bent u nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van buffetkasten? Kijk dan snel eens op Yels.nl!