Voorwaarden omtrent een VOG

vog aanvragen

Bij een vog aanvragen, wordt er door de dienst Justis gekeken in het Justitieel Documentatiesysteem of je strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden. Er wordt simpelweg gekeken of je in aanraking geweest bent met justitie, waardoor je mogelijk een strafblad hebt. Er wordt op meerdere plaatsen informatie hierover gevraagd, bij het Openbaar Ministerie, Justitie of de reclassering. Er worden niet alleen feiten uit Nederland bekeken, ook uit andere landen wordt gekeken of je daar een strafblad hebt.

Wel of geen strafblad?

In veel gevallen bij een vog aanvraag als je geen strafblad hebt krijg je de verklaring, heb je wel een strafblad en wil je een indicatie of je de vog krijgt kun je dit aanvragen. Natuurlijk is bellen naar de dienst Justis ook mogelijk, zij kunnen je meer informatie geven. Je kunt nog zoveel informatie vragen via diverse kanalen, het beste is gewoon om de vog aan te vragen dan weet je het echte antwoord. Op de website van vog-aanvraag.info doe je snel een eenvoudig een aanvraag voor je verklaring omtrent het gedrag.

vog aanvragen

Online aanvragen van een VOG

Bij een vog aanvraag online zijn er wel een aantal voorwaarden aan verbonden, je moet ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente. Je moet ook beschikken over een DigiD en kunnen afrekenen met Ideal, een goed werkend emailadres is ook noodzakelijk. Wordt je aanvraag goedgekeurd en krijg je de verklaring, dan wordt deze altijd per post naar je huisadres gestuurd wat bij de gemeente bekend is. Doe snel en voordelig je aanvraag op vog-aanvraag.info.