Wat kan je verwachten van schaamlipcorrecties?

Heel wat vrouwen hebben er de voorbije jaren voor gekozen om een correctie van hun schaamlippen uit te laten voeren. Ondanks het feit dat deze ingreep op zich wel een beetje overlast en pijn met zich meebrengt zien veel vrouwen het als een absolute must om deze ingreep uit te laten voeren. Dat is het gevolg van het feit dat vergrote kleine schaamlippen kunnen zorgen voor heel wat vervelende ongemakken. Voor heel wat vrouwen geldt dan ook dat ze dagelijks hinder ondervinden van deze grote, kleine schaamlippen. Dit niet alleen tijdens het sporten, maar ook wanneer ze bijvoorbeeld vrijen of wanneer ze andere dagelijkse activiteiten uitvoeren. Overweeg jij ook het ondergaan van zo’n ingreep? Lees dan snel verder en ontdek meteen alles over schaamlipcorrecties

Wat zijn schaamlipcorrecties?

Zoals de naam van deze ingreep al duidelijk maakt gaat het hierbij om een ingreep waarbij er een correctie van de schaamlippen wordt uitgevoerd. De aandacht waar hierbij sprake van is wordt gericht op de kleine schaamlippen. Tijdens de chirurgische ingreep wordt er dan ook voor gezorgd om weefsel bij de kleine schaamlippen weg te gaan nemen. Het doel van deze ingreep is dan ook om een verkleining van deze schaamlippen te realiseren. Uiteindelijk dienen ze dan ook op dezelfde hoogte te komen of binnen de buitenste schaamlippen te vallen. Wanneer de dame in kwestie recht gaat staan zal er dan ook als gevolg van deze ingreep heel wat minder weefsel zichtbaar zijn. 

Wat zijn de voordelen die eraan verbonden zijn?

Er zijn een behoorlijk aantal voordelen verbonden aan het laten uitvoeren van schaamlipcorrecties. In ieder geval kunnen ze voor heel wat dames de perfecte oplossing betekenen omdat ze op deze manier verlost kunnen worden van heel wat vervelend pijngevoel. In ieder geval, indien je kiest voor het laten uitvoeren van schaamlipcorrecties kan je daarbij rekenen op de volgende voordelen:

  • Ze kunnen zowel functionele als cosmetische problemen verhelpen; 
  • Het zelfvertrouwen na het ondergaan van de ingreep neemt sterk toe; 
  • Er is sprake van een verminderde wrijving waardoor men terug elke sport kan beoefenen;

Liggen de hierboven beschreven voordelen ook in lijn met hetgeen wat jij graag gerealiseerd wil zien worden? Dan mag het duidelijk zijn dat schaamlipcorrecties mogelijks ook voor jou een oplossing zijn.

Wanneer kan je het normale leven terug hervatten?

Schaamlipcorrecties brengen zoals de informatie hierboven duidelijk heeft gemaakt heel wat interessante voordelen met zich mee. Dit gezegd hebbende is het vanzelfsprekend dat je ook niet blind mag zijn voor de mogelijke nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Het belangrijkste nadeel dat een schaamlipcorrectie met zich meebrengt heeft te maken met het feit dat de herstelperiode behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen. Het duurt dan ook in de praktijk zo’n drie tot vier weken na afloop van de operatie voordat een patiënt terug zijn normale leven kan hervatten. Naast bovenstaande dien je er ook rekening mee te houden dat seksuele betrekkingen gedurende een niet onaanzienlijke periode niet tot de mogelijkheden zullen behoren. In principe kan je er op rekenen dat dit zo’n slordige acht weken tot na de operatie wellicht geen optie zal zijn. Ben jij toe aan zo’n behandeling? Bekijk dan eens wat de specialisten van Skin + Surgery Clinics voor jou kunnen betekenen!