Welke nano mineralen zijn er?

Ons lichaam heeft mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Je hebt vast en zeker wel eens iets gehoord of gelezen over zaken, zoals magnesium, ijzer en zink. Mineralen die in ons lichaam aanwezig zijn en die ook hard nodig zijn. Mineralen helpen bij een goede bloedcirculatie, de spijsvertering en het versterken van botten en tanden. Nano mineralen zijn in supplementen verkrijgbaar en kunnen bepaalde gebieden van ons lichaam helpen te versterken. In onze blog vertellen we meer over welke nano mineralen er zijn en wat ze doen.

Waar komen nano mineralen vandaan?

Nano mineralen komen uit de natuur. Het zit verborgen in gesteente dat gewonnen kan worden, maar het komt het meeste voor in vruchtbare grond. Via het consumeren van planten en bloemen krijgen wij de benodigde mineralen binnen. Maar lang niet voldoende! Daarom is het vaak te adviseren om te suppleren. Met bijvoorbeeld mineralen die specifieke klachten of delen van het lichaam kunnen verhelpen en versterken.

Nano Zilver doodt bacteriën en andere indringers

Nana zilver is een vorm van zilverwater dat je kunt innemen en het helpt om ziekmakende schimmels, bacteriën en andere indringers te doden. Bij enorm veel aandoeningen kun je nano zilver gebruiken om klachten te verminderen, te genezen of te voorkomen. Denk dan aan aandoeningen zoals acne, (chronische) ontstekingen, darmklachten, keelpijn en verkoudheid.

Nano Platina helpt bij een mentale gezondheid

Nano platina is ook te suppleren en heb je nodig voor een mentale gezondheid. Bij stressklachten, neuroses, neerslachtigheid en mensen die lijden aan ADD of ADHD, kunnen nano mineralen een positief effect opleveren. Het is ook bewezen dat nano platina helpt om concentratieproblemen te voorkomen.

Nano goud is het compleetst van de nano mineralen

Nano goud helpt bij een aantal zaken en is dan ook het compleetst van de nano mineralen die er zijn. Nano goud helpt bijvoorbeeld om veroudering tegen te gaan en het is ook effectief als ontstekingsremmer. Het is ook bewezen dat nano goud de hersenfuncties verbeteren. 

Hoe neem je nano mineralen in?

Nano mineralen bestaan uit elementaire deeltjes die in zuiver water zijn opgelost. Maar de supplementen zijn niet alleen in vloeistof verkrijgbaar. Deze mineralen worden ook verwerkt in sprays en crèmes. In gezuiverd water worden nano mineralen wel razendsnel opgenomen door het menselijk lichaam. Het komt na inname vrijwel direct in de bloedbaan terecht. Maar ook het smeren van crèmes met dit type mineralen heeft een positief effect op het lichaam. Evenals de spray die je in de regel gebruikt bij KNO klachten. 

Waar kun je supplementen kopen?

Mineralen die je wilt suppleren kun je in verschillende soorten en prijsklassen aanschaffen bij de apotheek, natuurwinkels en drogisterijen. Vaak is het advies om eerst advies in te winnen van een erkende drogist, apotheker of de huisarts als je met nano mineralen aan de slag gaat. Dan weet je voor een groot deel zeker dat het innemen van een supplement ook een positief effect teweeg gaat brengen. Een huisarts kan zelfs op basis van bepaalde onderzoeken medicatie of supplementen met nano mineralen voorschrijven.