Tip: Bodac!

bodac

bodacBodac is een bedrijf dat explosieven opruimt. Dit is niet echt bepaald een onderwerp dat dagelijks ter sprake komt en dit maakt het daarom toch ook wel extra bijzonder. De reden dat ik hier vandaag over schrijf is een goede vriend van me. Deze vriend is namelijk een tijdje geleden verhuisd.

bodacHij heeft een prachige oude woonboerderij gekocht en hij vroeg ons om te helpen met het opknappen ervan. Samen met een hoop goede vrienden gingen we aan de slag tot dat we iets zagen dat op een granaat leek. We schrokken ons rot en we wisten niet wat we ermee aan moesten. Het lag onder de grond en de granaat zag er al erg oud uit. Wij dachten zelf meteen dat dit uit de tweede wereldoorlog kwam en daardoor wisten wij ook dat het erg gevaarlijk kon zijn. Het kan namelijk zo zijn dat een explosief alsnog afgaat en daar waren wij dan ook best bang voor. We zijn daarom snel het internet opgegaan, opzoek naar hulp. Hier kwamen wij uit op de website van Bodac. Dit bedrijf doet aan explosieven opruimen en we besloten om snel contact op te nemen.

Ze waren snel ter plaatse!explosieven

Het fijne aan dit bedrijf is dat ze ons meteen vertelde wat we moesten doen. Nadat we belden kwamen ze er meteen aan en het explosief werd verwijderd. Het was gelukkig niet meer actief en in de rest van de tuin vonden ze gelukkig niks.