Een sauna kopen voor in de tuin

Stress en drukte zijn aan de orde van de dag. Een ontspanningsmomentje is daarin zeer welkom. Steeds meer mensen kopen daarom een sauna voor in de tuin. Om op eigen terrein helemaal tot rust te komen. Maar ook omdat een sauna kopen een haalbare investering is. 

Zonder reistijd

Wie in de tuin een paar vierkante meters over heeft kan een sauna laten installeren of er zelf een bouwen. Afhankelijk van de grootte kun je er met twee of meer personen tegelijk van genieten. Uiteraard kun je hem ook gewoon voor jezelf kopen: omdat je ervan geniet om in je eentje in de sauna te zitten. Wat je beweegredenen ook zijn, in een sauna ontspan je. Al helemaal als je er niet voor op pad hoeft. 

Op temperatuur

Je hebt diverse soorten sauna’s, maar als we kijken naar de buitensauna’s zit het verschil hem vooral in de kachel. Ga je voor een houtgestookte kachel of kies je liever voor een elektrische? De sauna met een houtkachel heeft extra sfeer. Je geniet niet alleen van de welkome warmte, je ontspant ook nog eens bij een knapperend haardvuur. Nadeel van deze kachel is wel dat saunabezoek voorbereiding nodig heeft. Pas als de haard op temperatuur is, kun je erin. De elektrische kachel is sneller warm, dat is een kwestie van de aan- en uitknop bedienen. 

Je portemonnee

Mocht je twijfelen over een sauna aanschaffen door de prijs, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een sauna kopen heeft een aanschafprijs, maar ook een kostprijs voor verbruik. Elektriciteit bijvoorbeeld. Daarnaast wil je misschien een aantal accessoires aanschaffen, als een houten bank, een mooie saunaemmer en een geurlijn voor extra saunabeleving. Ben je een frequente saunabezoeker dan weegt dit natuurlijk niet op tegen je vervoers- en entreekosten bij een saunabezoek elders. Kortom: met een eigen sauna heb je de aanschafprijs er misschien best snel uit. 

Thuis

In tijden waarin we vooral thuis vertoeven, is een eigen sauna natuurlijk een uitkomst. Je hoeft er alleen maar je tuin voor in te stappen. En als je klaar bent in de sauna, ben je zo rozig, dat je lekker gaat slapen, zonder eerst weer de weg op te gaan. Misschien heb je naast de sauna nog een paar vierkante meters over en schaf je ook een hottub aan? Met een buitendouche en een relaxruimte heb je dan niet alleen een sauna, maar bijna een saunacomplex in je achtertuin. En dat is luxe voor jezelf!