Hoe kies ik de juiste vorm Padel racket?

padelcasa

Heb je je weleens afgevraagd waarom de rackets niet gewoon allemaal hetzelfde zijn? Je hebt ze vast allemaal wel eens gezien. Op dit moment zijn er verschillende vormen padelrackets maar welke padel racket is nou goed voor jou? Lees hier meer over de verschillende vormen, beslis daarna welke vorm het beste bij jouw past. Hier hebben we even over nagedacht. Er zijn drie verschillende vormen:

  • De ronde vorm
  • De waterdruppel vorm
  • De diamantvorm
padel racket

De verschillende vormen

De ronde vorm is ideaal voor een beginner. Met deze racket leer je het spel onder de knie te krijgen. De ronde vorm biedt erg veel controle en stabiliteit aan. Je kan het best de bal in het midden van de padel racket raken. Zo blijf je gemakkelijk staan. Een fijne plek om de bal te raken ligt in het midden van de raket. Dit is eigenlijk de enigste racket waar je erg gebalanceerd staat op het moment dat je lager slaat. Deze racket is dus erg nauwkeurig en wendbaar.

De waterdruppel padel racket staat bekend om de veelzijdigheid. Het is gemakkelijk om de bal in het midden te slaan. Maar het fijnste is als je de bal net iets boven het midden slaat. Dit zorgt voor een uitstekende combinatie van kracht en controle tijdens het slaan. Dit maakt de waterdruppel een erg veelzijdige racket. 

De diamond zijn juist bedoeld om erg hard mee te slaan. Door de bal net iets hoger te slaan, dus niet in het midden zorgt deze ervoor dat de bal als een vuurbal naar voren vliegt.