3 leuke manieren om je tafel te dekken!

Hoe dek jij normaal gesproken de tafel? Denk je erover na, of doe je het uit de losse pols? Na het lezen van deze blog weet jij hoe je je tafel op een leuke manier kan dekken voor bijvoorbeeld een chique etentje, voor de feestdagen of gewoon om iemand te verrassen! Op een mooi gedekte tafel komen je gerechten ook veel beter tot zijn recht en creëer je toch net iets meer sfeer dan eerst!

Laten we meteen beginnen!

Het bestek

De hoeveelheid van het bestek of het servies hangt af van de hoeveel mensen die komen eten. Wil je het extra chique maken? Dan gebruik je voor elke gang ander bestek. Hoe het bestek moet liggen is eigenlijk heel eenvoudig. De vorken liggen links en de messen rechts. Begin je je etentje met soep? Dan leg je de soeplepel ook rechts van het bord. Het is gebruikelijk dat je het bestek altijd van buiten naar binnen legt. bijvoorbeeld bij het voorgerecht bestek ligt helemaal aan de buitenkant. Bestek wat je voor het dessert gebruikt wordt altijd boven het bord neergelegd. Heb je nou niet het juiste bestek in huis? Easy-Out heeft daar een gemakkelijke oplossing voor. Samengestelde boxen met bestek & servies. Alles wat je nodig hebt!

Het servies

Werk je meer meer gangen? Dan leg je de borden op de juiste volgorde op elkaar. Het voorgerecht ligt bovenaan en het dessert ligt onderaan. Op tafel zet je standaard een wijnglas voor het hoofdgerecht en een waterglas. Het wijnglas komt altijd recht boven het mes bedoeld voor het hoofdgerecht. Schuin onder het wijnglas zet je het waterglas neer. Voor het juiste diner servies is de Easy-Evening een makkelijke oplossing!

Accessoires en decoratie

De finishing touch is erg belangrijk om toch dat extra beetje sfeer te brengen. Hoe doe je dit? Het is wel belangrijk dat je decoratie niet in de weg staat bij de gasten. Het moet uiteindelijk niet ten koste gaan van de maaltijd! Om een beetje meer sfeer te creëren is het altijd leuk om kaarsen op tafel te zetten (kandelaren) en de lichten te dimmen. Servetten horen ook bij de decoratie. Met servetten is eindeloos veel te doen. Leg bijvoorbeeld een servet tussen de borden, vouw deze in de lengte of diagonaal. Om het af te ronden is een bloemetje altijd een goed idee. Het enige wat je nu nog mist is gezellige gasten, en het diner kan beginnen!