Trend: huren van apparaten

Het huren van apparaten is een belangrijke trend die we zijn in de markt. Letterlijk alles is te huur: van e-bikes tot koffiemachines en van wasmachines tot televisies. We willen allemaal wel gebruik maken van apparaten, maar het bezit is minder belangrijk geworden. We vertellen je in deze blog alles over de voordelen van huren!

Huren, een trend in de markt

tv huren

Vooral jongeren lopen voorop wanneer het gaat om het huren van producten en het afsluiten van abonnementen. Uit onderzoek van ING (2018) blijkt dat jongeren tussen de 18 en 25 jaar gemiddeld 36 euro per maand besteden aan abonnementen voor apparaten en consumptiegoederen. Vooral de hoge aanschafwaarde van producten zoals televisies, wasmachines en vaatwassers maakt het voor een jonge doelgroep aantrekkelijk om te huren.

De voordelen van huren

Het huren of leasen van apparaten of producten kent veel voordelen ten opzichte van de traditionele ‘koop’. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Wel de lusten, niet de lasten. Zo profiteer je wel volledig van de functionaliteiten van een apparaat, maar heb je verder geen zorgen. Reparatiekosten of onderhoud hoef je namelijk nooit zelf meer over na te denken, dit wordt allemaal voor je geregeld.
  • Een duidelijk kostenplaatje. Je betaald met huur een vast bedrag per maand, hier komen dan geen onverwachte kosten meer bij.
  • Je hebt altijd de nieuwste apparaten in huis. Technologische ontwikkelingen gaan ontzettend snel, voor de gewone consument is dit eigenlijk niet meer bij te houden.

Welke apparaten kan je huren?

De verhuurmarkt is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Zo kan je alles huren op het gebied van witgoed (zoals wasmachines, vaatwassers en koelkasten), beeld en geluid (zoals een audioset of tv huren) en elektronica zoals computers. Ook kan je tegenwoordig zelfs bijvoorbeeld complete boxsprings leasen. Daarnaast worden ook andere vormen van abonnementen steeds populairder, zoals een abonnement op bloemen, onderbroeken of fietsen.