De glamping in Nederland: een nieuwe trend in vakantie

glamping Nederland

Glampings zijn in een aantal jaren van zeer onbekend en schaars gegroeid naar een van de meest populaire vormen van vakantie ooit. De glamping in Nederland is ook sterk aan het groeien. Het aanbod neemt langzaam maar zeker toe en de bestaande glampings worden steeds verder uitgebreid.

glamping Nederland

Wat is een glamping?

Maar wat is nu een glamping, en waarom vinden zoveel mensen het leuk om op deze manier op vakantie te gaan? Een glamping is een camping maar dan met meer luxe. De term is een samenvoeging van de woorden camping en glamour. Vaak is een glamping tent al voor je opgezet. Je huurt deze tent inclusief de inrichting, zoals bij een huisje. Zo ben je dicht bij de natuur maar wel met meer luxe.

Luxe in een tent

Een glamping tent is namelijk vaak voorzien van een comfortabele slaapplek. Bijvoorbeeld in de vorm van een ruim veldbed of zelfs een volledige boxspring. Daarnaast hebben glamping tenten vaak een douche of toilet per tent. Je hoeft dus niet ver te lopen met toiletpapier onder je arm. 

glamping Nederland

Waarom niet gewoon een huisje?

Nu denk je wellicht: dan kun je toch net zo goed een huisje huren? Een glamping tent lijkt namelijk alle gemakken van een bungalow of chalet te hebben. Het voordeel van de glamping is echter dat je alsnog heel dicht bij de natuur bent en dat is iets waar veel mensen het kamperen zo voor waarderen.